Friday, January 13, 2017

Ensimmäinen tulikoe

Nopeasti katsottuna aivan Suomen terävimpään kärkeen on noin seitsemän askeleen matka. Ensimmäinen 60 pelaajan joukkoon, toinen 50 joukkoon, kolmas 40, neljäs 30, viides 20, kuudes 10 ja viimeinen askel, aivan suomen terävimpään kärkeen, eli viiden parhaan pelaajan listalle. Tämä on käytännössä yhden vuoden peleillä mahdoton tavoite, mutta tässä tapauksessa ei tarvitse voittaa kuin se yksi ja ainoa kisa, eli Suomen Mestaruus Kotkassa.

Kuitenkin tuo seitsemän portaan matka olisi kuljettava itseluottamuksen kautta. Täytyy olla uskoa ja luottamusta, että oma paras peli riittää itse kullekin askeleelle. Henkisen puolen lisäksi, tällä hetkellä isoin ero pelaamisessa on fyysinen puoli. Kovimmilla tasoilla pelaajat lyövät palloa lujaa ja tarkasti, eikä pelaaminen heillä jää kestävyydestäkään kiinni. Täytyy olla omissa jaloissa kestävyyttä, voimaa ja nopeutta jaksaa juosta nurkkaan ja takaisin, sekä pystyä olemaan hyvässä lyöntiasennossa koko ottelun ja turnauksen ajan. Suurin kehityskohta onkin juuri tuo fyysinen puoli, eli yleiskunnon nostaminen, jalkojen kestävyyden ja voiman kehittäminen, yleisen lihasvoiman kasvattaminen, sekä ehkä se kaikkein tärkein eli hyvä huolenpito kropan toiminnasta venyttelyllä, levolla ja hyvällä ruualla.

No tässä yleistä höpinää, mutta nyt tullaan taas itse asiaan. Eli huomenna olisi tämän vuoden ensimmäinen todellinen tulikoe, kun KarTe kohtaa huomenna turun ÅLK:n 1-divisioonan toisella kierroksella. Vielä vastustajista ei ole mitään varmuutta, mutta todennäköisesti itselleni vastaan asettuu Dennis Kazistov, joka majailee tuoreella suomen ranking listalla sijalla 14. Dennis on hyväkuntoinen ja hyvä liikkuja, mutta perus pelaaminen on loppujen lopuksi melko pehmeää, mikä tarkoittaa sitä että minulla ei ole suurta hätää ratkaista pisteitä välittömästi, vaan tarkoituksena rakentaa pistettä ja hakea sitä iskun paikkaa, mistä mahdollisesti tulla verkolle päättämään piste. Taputtelemaan en ole kuitenkaan lähdössä, vaan tavoitteena pelata rohkeaa, eteenpäin menevää tennistä ja olla erittäin terävänä omissa syötöissä, sekä palautuksissa pyrkiä olemaan rohkea.

Avainasemassa tulee olemaan syötön kulkeminen, sekä rohkeassa pelissä onnistuminen. Lisäksi täytyy olla uskoa ja draivia ottaa ottelu itselleen, eikä jäädä ihmettelemään tilannetta vaan koko ajan puskea päälle. Siinä saa turun poika huomenna ihmetellä, että mitähän tässä tapahtu!

ALE ALE!!!

No comments:

Post a Comment