Sunday, October 17, 2010

Ketä sitä yritti taas huijata...

Ihan hauska idea sinänsä ruveta kirjottaa blogia englanniks ja kovistelee omalla kielitaidolla mut nopeesti siihen meni kyl into. Huomasin et ideoita blogiin tuli päivittäin, mut jotenkin se kynnys ruveta laittaa niitä englanniks oli sen verran iso etten sit jaksanu kirjottaa niitä juttuja heti ylös ja kun inspiraatio iskee niin pitää toimia HETI eikä yhtään myöhemmin koska sillon se on jo myöhästä.

Joten ajattelin nyt sit ruveta tekee tätä hommaa taas omalla äidinkielellä ja suoraan sanottuna tuntuu aika helpottavalta.

Nyt jo toinen kokonainen viikko foodien kanssa takana ja ruokavalion muutos on ollut kieltämättä aika radikaali, mutta kaikki on tähän mennessä tuntunu luonnolliselta joten mitään syytä takapakkiin ei ole. Siitä ei oo tosiaan ku vajaa 3vko kun sain super foodit postissa ja tää mun "kokeilu" alkoi. Ruokavalio vielä 3vko sitten koostu lähinnä kouluruoasta(pastat, pizzat, hampurilaiset, sillon tällön salaattia jne) ja sit mitä kokkailin kotona (95% ajasta kanaa ja noodelia). Nyt nuudelit on korvattu täysin luomusafkoilla ja Maarasesta on kehkeytyny Top Chef, kysykää Tommilta;)

Aamu alkaa viherpirtelöllä ja musan fiilistelyllä. Kouluun otan mukaan säkin pähkinöitä ja marjoja (goji), joskus cacao nibsejä. Sit jos on aikaa saatan käydä safkaamassa koululla jonkun perusmätön mikä ei todellakaan enää maistu hyvältä, mutta energiaa on pakko saada tennis ja punttitreeneihin. Sit kun pääsen takasi kämpille, alkaa keittiötarvikkeet laulaa ja luomukurkut pomppii jääkaapista ulos. Hyvällä ja tasapainosella ruualla pärjään sit helposti pitkälle iltaan, ilman minkäänlaista zombie oloa. Jos isompien ruokailujen välissä tulee nälkää tai muita vajareita, kikkailen aina tilanteeseen ja fiilikseen sopivan smoothien niin ei tarvii sipsipussia raottaa.

Super foodit, ja puhdas luomuruoka on käytännössä jo näin lyhyessä ajassa muuttanu mun elämän kokonaan. Paluuta entiseen ei enää oo. Olo on niin loistava fyysisesti kuin henkisestikin, et yhdenkin ryyppyillan jälkeen alkaa kehossa myrkyt sen verran viemään fiilistä et sitä ei enää haluu toista päivää peräkkäin kokee. Voin sanoo täysin rehellisesti että mulla on viimeset kaks vkoa ollu hyvä, energinen, tasapainonen ja elämänmyönteinen fiilis JOKA PÄIVÄ!! (lukuunottamatta noita kaljareissun jälkeisiä veetutus päiviä) Se on vaan niin uskomatonta huomata miten ruokavalio voi parantaa kaikkia elämän osa-alueita! Mulla riittää energiaa ja intoa tehdä periaatteessa mitä vaan täysillä aina aamun ensitunneista nukkumaanmenoon saakka.

Ja nyt kun olo on ollut mahtava, on myös halu auttaa muita kasvanut huomattavasti!! Ens viikolla alotankin auttaa yhtä henkilöä muuttamaan sen ruokatottumuksia terveellisempään ja laadukkaampaan suuntaan. Siinä on sit molemminpuolinen hyöty. Mie saan iloa siitä et voin auttaa toista, plus opin itekin koko ajan lisää ruokajutuista kun opetan niitä toiselle. Ja sit parhaimmassa tapauksessa tää henkilö tulee muuttaamaan omia ruokatottumuksiaan silleen, et ei tarvii enää lääkäriin mennä pelonsekaisin tuntein. Katotaan miten se lähtee etenemään:)

Vaikka tulikin nyt kirjotettua aika pintapuolista lööperiä niin luulen et tästä blogista tulee paljon monipuolisempi kun pääsen kirjottaa ihan omalla äidinkielellä. Täytyy sit vaan kasvotusten liekittää täällä niitä ihmisiä jotka eivät kirjoitustani ymmärrä.

Nyt täytyy jatkaa muita hommia, niin palataan seuraavaan kertaan!!


No comments:

Post a Comment