Tuesday, October 26, 2010

Uudet kujeet

Stressiä pukkas viime kerralla koulusta, mutta siitäkin on nyt ainakin väliaikasesti päästy eroon. Eli oon jättäny ne viimesetkin kouluhommat tekemättä. Sen sijaan oon puskenu ruokaohjelman parissa jonka oon nyt päässy alottaa jo muutaman läheisen ihmisen (a.k.a koekaniinin) kanssa ja katsotaan miten se heidän kanssa toimii. Vielä menee siis jonkun aikaa ennenkuin se tänne blogiin asti päätyy mut se on kuitenkin tulossa.

Ruokakaupassa tuli juuri käytyä ja aika kovat setit taas tuli hyllystä poistettua. Tässä vähän esimerkkejä mitä meikäläinen viikon aikana työntää naamariin:

Aamuisin
teen joko vihersmoothien, pähkinämaitosmoothien (kts. molempien ohjeet aikaisemmissa kirjoituksissa) tai sit ihan vaan jonkun marjasmoothien. Kovimmaks oon todennu kuitenkin itselleni tuon vihersmoothien, josta saan hyvät boostit ja paljon virkeyttä aamupäivään. Pähkinäsmoothie toimii sillo ku on jotain raskasta treeniä edessä.

Koulupäivän aikana
yleensä napostelen jotain pähkinä/marja sekoituksia ja juomaks oon tehny itelleni kookosvesi mixin (kookosvettä 3dl, vettä 2-3dl+ripaus merisuolaa ja ehkä vähän hunajaa)

Treenien jälkeen
vedän yleensä ekaks jonkun palauttavan pirtelön (spirulina/MSM sekoituksia) ja jos kroppa on kuivana teen tollasen samanlaisen kookosvesi mixin niin eipähän pääse enää jano myöhemmin yllättää.

Illalliseks
yleisin setti on jotain paistettua lihaa (kanaa, possua, nautaa), sipulia, vihanneksia, ja päälle vielä joku hyvä salaattimättö. Jos on ollu kova reeni niin heitän salaattiin extramäärän avokadoa ja pähkinöitä. Salaattikastikkeena käytän joko hunajaa tai agavenectaria.

Sit jos vielä nälkä
yllättää tai tekee mieli jotain makeaa, saatan tehdä raakasuklaata (siihenkin ohjeet aikaisemmissa kirjoituksissa) tai ihan vaan syödä pari lusikkallista hyvää luomuhunajaa teen kera.

Tällä setillä pärjää aika hemmetin hyvin jo koko päivän, mut vielä on joinakin päivinä erittäin kova nälkä reenien aikaan, joten juuri siihen täytys vielä keksii jotain et energiatasot pysyis koko ajan hyvänä. Kenelläkään ideoita?

Tänään siis ostin kaupasta mm.
- luomusalaatti/yrtti mix
-cashew pähkinöitä
-kookosvettä
-agave nectar makeuttajaa
-luomuhedelmiä
-inkivääriä, kukkakaalia
-pakaste mustikoita (suomen metsästä poimittuja mustikoita on ikävä, siinä ihan parasta super foodia)
-kookosmaitoa
-vihreetä teetä
-aloe vera mehua (uus mielenkiintonen ostos)

Sit ajattelin taas tehdä uuden superfood tilauksen,
mutta tällä kertaa hieman eri paikasta.
Nudefood.com tarjoaa samoja tuotteita kun sunfood.com, mutta valikoimista löytyy vieläkin tykimpiä juttuja mitä sunfoodista ei saa. Joten odotettavasti on taas mielenkiintosia ruokaelämyksiä. Tarkotus on ostaa sellasia tuotteita mitkä tulis antaa super boosteja päivän tärkeimpiin hetkiin, sekä kehoa puhdistavia ruokia. Mut niistä varmasti myöhemmin. Tarkotus ois tilata nuo tuotteet lähipäivinä...

Kehon puhdistuksesta tuli mieleen et itse kokeilin juuri tänä iltana suola/vesi puhdistusta ja jos joku ei oo vielä semmosesta kuullu niin käy tsekkaa toi linkki ja sieltä ohjeet sen tekemiseen ja minkä takia se on hyvä juttu. Mut periaatteessa kyseessä on ihan kropan yleispuhdistus suolaveden avulla ja tarkotus ois et kuukausien, jopa vuosien aikana kerääntyneet kakat lähtis siirtyy kehosta sinne minne ne oikeesti kuuluukin, eli vessanpönttöön.

Tarkotus ois et puhdistuminen alkais rajulla tavalla 20-30min suolaveden nauttimisen jälkeen, mut mulla ei tapahtunu yhtään mitään. David Favor kirjottaa että jos henkilöllä ei ensimmäisellä kerralla puhdistus toimi, johtuu se siitä että kyseinen henkilö on "extremely salt deficient", eli toisinsanoen minulla on aikamoiset suolavajarit (nyt puhutaan nimenomaan hyvästä, oikeasta suolasta, ei siitä kodin pan-suolasta). Tätä ei siis missään nimessä kannata kokeilla normaalilla kotisuolalla(jodioitu), vaan käytössä pitää olla kunnon jodioimatonta merisuolaa. Normaalin pöytäsuolan käyttö voi olla jopa myrkyllistä, mutta merisuolan kanssa puhdistustapa on täysin vaaraton.

Kun homma ei tänään toiminut niinkuin sen ois pitäny, niin otetaan huomen illalla uusiks ja laitetaan vähän lisää suolaa sinne mukiin niin eiköhän ala paska irtoomaan.

Kakkapuheet sikseen, toivotan sulle loistavaa päivää!!

2 comments:

  1. se suolapuhdistus pitaa teha aamulla tyhjaan vatsaan mita meika on kuullu. loistava taa blogi suomeksi :D

    ReplyDelete
  2. kiitos jalkkaanen.
    kolmas kerta toden sanoi noissakin hommissa, mut pitää kyl ens kerralla tehä se sit aamulla. ei kehtaa ihan just ennen kouluunkaan menoo tehä, voi tulla mielenkiintosia tilanteita luennolla.

    ReplyDelete