Monday, November 8, 2010

Paasto- Day 3

Nyt ollaan jo yli puolivälin paastoa ja kohta paaston 3.s päivä pulkassa. Tää on ollut tähän mennessä helpoin päivä ainakin nälän suhteen ja muutenkin ollut loistava fiilis päivän mittaan.

Aamulla ei ois kiinnostanu lähtee kouluun ja teki mieli vaan jäädä makoilee ja juomaan kuumaa teetä (johtu ehkä osittain ensimmäisestä pakkasyöstä). Mut sit ylös sängystä päästyäni olokin alko mukavasti helpottaa ja koulutunnit meni mukavasti Michael PollaninIn Defense of Food kirjaa lukiessa ja omia tulevaisuuden suunnitelmia ylös kirjaillessa. Tunnin seuraaminen jäi vähän vähemmälle. Koulukirjojen sijaan repussa kulki mukana porkkana-ja greippimehut ja parit teepaketit. Kyllä siinä koulukavereilla oli kattomista ku Management kirjan sijaan poimin repusta kirkkaan oranssin väristä mehua ja rupesin sitä innolla ryystää oman kirjanin parissa. Oon huomannu et parhaiten saan opiskeltua omia juttujani juuri koulupäivän aikana ja jätän sit kouluhommat illalle, millon ei ajatus enää niin kirkkaasti kulje. Käytän siis kovimmat voimavarat ruokajuttujen opiskeluun ja pakolliset kouluhommat menee puolivaloilla.

Koulun jälkeen sit oli mukavasti aikaa ennen reenejä jatkaa omia opiskeluja. Ajatus tuntu leikkaavan kuin samurai-miekka ja hirveessä flowssa imin itteeni tietoo niin ruokajutuista kuin kaikesta muustakin. Kerkesin myös ottaa vanhempieni kanssa videopuhelua ja puhelussa tuli mielenkiintosia juttuja esille. Ensinnäkin oli puhetta noista D-vitamiinivajareista ja siitä kuinka porukat on nyt käyttänyt jo monta vuotta D-vitamiinitabletteja kesän jälkeen. Huomattavana erona ovat huomanneet että pimeän syksyn aikana ei oo ollu enää minkäänlaista väsymystä ilmassa! Omat D-vitamiinit pitäis tulla postissa hetkenä minä hyvänsä.
Toinen juttu mistä tuli puhetta oli Jodin käyttö ruokasuolassa. Oon kovaan ääneen mainostanu merisuolan käyttöä normisuolan sijaan ja olen edelleenkin vahvasti sitä mieltä että normi ruokasuola (myös se jodioitu versio) pitäisi jättää omasta ruokavaliosta pois. Rupesin sit tutkimaan tuota Jodin tarvetta ihmisellä ja mistä muualta sitä voi saada kuin ruokasuolasta. Löysin mielenkiintosia artikkeleja ja raportteja, ja tuun varmasti kirjottaa tuosta Jodista ja sen tarpeesta myöhemmin, kunhan on vähän enemmän aikaa käytettävissä...Yksi asia kerrallaan...

Päivän kovin koitos koettiin treeneissä, tai ainakin odotin siitä sellaista. Pelasin eka yhden tunnin tennistä, jonka jälkeen oli vielä tunnin punttitreeni päälle. Tennistä pelatessa oli välillä melko heikko olo, mut olo oli oikeestaan sama ku oisin jättänyt lounaan väliin ja menny pelaa puolityhjällä vatsalla. Eli pientä nälkää lukuunottamatta pystyin vetää normaalisti. Sit punttitreeneissä fiilis oli oikeestaan tosi hyvä eikä heikkoo oloa kerenny tulla yhtään. Join ennen ja reenien aikana greippimehua pari lasia mistä varmasti sain hyvin energiaa noihin treeneihin. Jaksoin tehdä normitreenin päälle jopa parit ylimääräset vatsat! Fysiikkakoutsi kyseli miten oon jaksanu ja hehkutin kuinka yllättävän hyvä olo oli reenatessa. Kehotti jatkamaan mehupaastoa perjantaihin asti jos fiilis pysyy samana. Jaa, no vaikka nälkä ei oo enää hirveesti vaivannukaan, niin kyllä sitä lämmintä ruokaa ja naposteltavaa tekis mieli syödä. Ei jaksais odottaa et pääsee taas tekee jotain hyvää ruokaa!!

Nyt näin illalla on nälkä päässyt taas yllättämään ja muutenkin aika väsyny olo päivän treenien jälkeen. Mut erona kahteen edelliseen päivään on ollu se, että näläntunne ei oo enää aiheuttanu suurta ärtymystä kuten aikasemmin. Muutenkin oon yleensä nälkäsenä kuin perseeseen ammuttu karhu, joten jospa mie oon päässy nyt siitäkin huonosta puolesta eroon. Koko päivän on ollut tosi positiivinen ja hyvä olo henkisesti, vaikka välillä fyysisesti on ollutkin raskasta. Varsinkin päivällä oli semmonen flow olotila, mikä on yleensä ollu ku oon syöny jotain superfood pirtelöitä. Ei niitä supereita näköjään tarvii enää syödä jos kerta liekkiin pääsee myös paastoamallakin. No joo ehkä siinä flowssa ja liekissä on kuitenkin mukavampi olla täydellä vatsalla.

Nyt ois enää siis paastoa kaks päivää jäljellä ja vaikka tähän mennessä ollukin mielenkiintonen kokemus, niin kyllä sitä tekee mieli päästä jo kiinteän ruoan pariin. Voisin jopa nyt suostua syömään kurpitsapiirakkaa joka ei yleensä kuuluu meikäläisen herkkulistalle....Tai no ei oikeestaan millekään listalle, pitäis melkein kieltää lailla moinen teos, korkeintaan sitä vois just antaa tosi nälkäsille ja just paaston lopettaneille tyypeille.

Huomenna uudet kujeet ja samat mehut! Adios amigos

Tähän loppuun vielä biisi kaikkien mieltä nostattamaan!!

2 comments:

 1. Mitäs D-vitamiinia sun porukat on vetäny ja mitä sä ite tilasit? Ootko selvitelly, et mitä ne mahdolliset yliannostukset tuottaa? Ja pitäskö ottaa puhelua täs loppuviikosta? :D

  ReplyDelete
 2. En oo varma mitä porukat tilaa mutta voin kysästä niiltä ja pistää sulle siitä linkkiä. Itse tilasin D-vitamiinin iHerbin nettisivuilta tämmösestä osoitteesta:

  http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Solar-D-Gems-4-000-IU-360-Soft-Gels/12663?at=0

  Mahdollisesta yliannostuksesta ollaan aika eri mieltä, mutta kaikki on siitä samaa mieltä että yliannostukseen tarvitaan huomattavan suuri kertamäärä jotta siitä vois tulla myrkytystila. Tällä hetkellä virallinen suositusmäärä on tosiaan 7,5mikrogrammaa/pvä aikuiselle, kun taas monet pitävät sitä aivan liian alhaisena. Ite ajattelin ainakin kokeilla heti alusta jotain 50mikrogrammaa/pvä. Asiantuntijoiden mukaan 250mikrogrammaa alkaa olla jo turhan korkee mistä ei oo enää ees sen suurempaa hyötyä. Kannattaa ite kokeilla mikä määrä tuntuu oikeelta.
  Ja puhelua ehottomasti!! Mulla on koko loppuviikko koulusta vapaata niin ilmottele millon käy.

  ReplyDelete