Tuesday, November 9, 2010

Paasto- Day 4 ja samalla viimeinen


Niinkuin videosta jo kävi ilmi, paasto jäi nyt tällä kertaa tuohon 4 päivään. Sen verran alkoi olla tänään fyysisesti heikko olo, ettei paaston jatkaminen tuntunut enää järkevältä. Ilman eilisiä ja tämän päivän tennis-ja punttitreenejä 5 päivän paasto olisi ollut täysin mahdollinen. Noh, ensi kerralla tiedän että paaston tekemiseen tarvitaan rauhallisempi ajanjakso jolloin voi ottaa vaan rennosti maaten ja vaikka leffoja katellen. Normaalia työtä voi tehdä mutta runsas fyysinen rasitus ei ole suositeltavaa.

Mitä olen lukenut mehupaastoista, olisi erittäin tärkeää olla rasittamatta ruonsulatusta paaston jälkeisinä päivinä ja jättää raskaammat ruoat vähemmälle. Syödä kahtena ensimmäisenä päivänä pelkästään hedelmiä, marjoja, pähkinöitä ja jonkun verran salaattia. Jotain helposti sulavaa ja kevyttä. Minähän tein siis juuri päinvastoin, mutta suoraansanottuna keho huuti ruokaa ja pakkohan sitä mahaa oli totella. Noh, sen näkee sitten onko siitä mitään haittaa että vedin ison laarin nuudelia katkarapujen ja kanan kera. Voinpahan sitten olla esimerkkinä miten juuri ei kannata toimia heti paaston loputtua.

Paasto oli erittäin mielenkiintoinen kokemus ja aion varmasti kokeilla toisenkin kerran. Vaikka fyysisesti välillä olikin raskasta, huomasin paaston vaikuttavan myös erittäin positiivisesti mm.
-parin ensimmäisen päivän jälkeen henkisesti erittäin pirteä olo
-rauhallinen, tasapainoinen ja hyvä fiilis
-ajatukset pysyi melkein koko ajan positiivisina pieniä nälkä ärtymystiloja lukuunottamatta

Laihduin näiden 4 päivän aikana reilut pari kiloa jos se jotakuta kiinnostaa, mutta nuo kilot tulevat varmasti muutaman seuraavan päivän aikana takaisin. Laihdutuskeinona paastoa ei välttämättä kannata pitää, ellei sitten paaston avulla ole tekemässä suurempaa elämäntaparemonttia. Paaston avulla on mm. helpompi aloittaa uuden terveellisemmän ruokavalion toteuttaminen.

Itselläni paaston tarkoituksena oli puhdistaa kehoa kokonaisvaltaisesti jotta paaston jälkeen syömäni ravinteet imeytyisivät paremmin ja saisin ruoasta enemmän irti. Nyt varsinkin kun tilasin uudet superfoodit toivon että puhdistuksesta olisi hyötyä niiden käytössä. Mielenkiinnolla odotan miten uudet superit tulee vaikuttamaan!

Jos jotakuta paastoaminen kiinnostaa, voi pistää kommentteja, kysymyksiä tai palautetta tänne blogiin, facebookiin, tai sitten suoraan minulle mailiin osoitteeseen villemaaranen@gmail.com.

Muutenkin otan mielellään vastaan kysymyksiä, kommentteja ja palautetta, joka taas motivoi minua etsimään enemmän tietoa!!

Lisätietoja paastoamisesta löytyy myös mm. näistä osotteista:
Lue lisäksi mielenkiintoinen artikkeli mehupaaston vaikutuksista tästä

Huomiseen!!!


No comments:

Post a Comment